En mångårig vän som man ser för sällan

Livet förändras genom åren. Jag har gått från att vara extremt musikorienterad till att hitta fler värden i livet. Tex familj, djupare relationer, odling, träning etc. Sedan barn kom in i bilden så har många förändringar skett och vi satt vid köksbordet igår min make och jag och funderade över ”vad gjorde man innan man fick barn?” Vi kom inte på något speciellt. Förmodligen tittade vi på TV, gejmade och gick ut på krogen – inte några stora grejer att göra sig av med. Jag kan i alla fall konstatera att numera ärjag  väldigt mycket mera tidseffektiv när jag ska göra något; jag vet ju aldrig hur lång tid jag har på mig innan jag behövs igen. 

Nyss satt jag vid köksbordet och lyssnade på: Alfie – Pat Metheny Jag menar verkligen lyssnade. Med nymålade naglar och en kaffekopp bredvid mig. Jag lät verkligen musiken få ta all min uppmärksamhet och inte bara vara ett sidospår medan jag grejar i köket. Att låta musiken ta sin fulla plats och ge sina möjligheter och löften och sina drömmar och visioner… Det är något jag saknar: tiden att få vara i och med musiken och med mitt instrument utan att prestera. Att få möta sin mångårige vän utan krav, förbehåll och prestationer. 

  

Kommentarer inaktiverade.